Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-03@13:21:19 GMT

ثبت شرکت در ترکیه : ۰ تا ۱۰۰ مراحل و هزینه‌های انجام آن

تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۸۱۹۲۴

 

 

توضیح کوتاه در مورد اقتصاد ترکیه 

کشور پهناور و تاثیرگذار ترکیه در کنار همسایه‌های مهمی مثل ایران، ارمنستان، گرجستان، عراق و سوریه و البته کشورهایی از قاره سبز مثل بلغارستان و یونان به استناد آمار نیم قرن گذشته همیشه وضعیت بسیار خوبی برای سرمایه گذاری در بخش حمل و نقل و به طور کلی تجارت داشته و دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ترکیه در دنیا به دروازه‌های باز و آغوش گسترده رو به جهان معروف است.

اقتصاد ترکیه البته فراز و نشیب زیادی را تجربه کرده و به هر حال همیشه در اوج نبوده است اما سرمایه گذاران با ضریب ریسک خاص خود، حضور در بازار این کشور را می‌پسندند. ملی‌گرایی در میان مردم ترکیه بسیار رونق دارد و جدی است و این مردم در طول تاریخ با اتحاد کم نظیر خود به سمت استقلال اقتصادی و پیشرفت در عرصه‌های متنوع درآمدزایی حرکت کرده‌اند.

ترکیه با قرار گرفتن دریکی از مهمترین منطقه‌های جهان، دارای موقعیت جغرافیایی بسیار مهمی است. این کشور گذرگاه شمال غرب آسیا و اروپا به‌شمار می‌آید و کشورهای بسیاری، به ویژه کشور ایران از خاک ترکیه برای ترانزیت کالا و انرژی استفاده می‌کنند.

تولید ناخالص داخلی ترکیه (برابری قدرت خرید) در رده سیزدهم جهان قرار دارد و این کشور نوزدهمین تولید ناخالص داخلی بزرگ جهان را در اختیار دارد.

مزایای ثبت شرکت در ترکیه 

خیلی طبیعی است که ادعا کنیم، فرایند سرمایه گذاری در سراسر جهان یک اتفاق خطرپذیر و به هر حال مملو از ریسک است. البته در سراسر جهان تفاوت‎هایی بین بازارها وجود دارد که با توجه به ویژگی‌ آنها ضریب ریسک افراد هم تغییر می‌کند.

کشور ترکیه بارها به سرمایه گذاران کلان ثابت کرده که تلاش می‌کند، امنیت سرمایه داران را فراهم کند که البته این موضوع همیشه به صورت مطلق صحت نداشته و شاید در تمام بازارهای جهانی چنین امری به چشم بخورد.

شاید برای بسیاری از ایرانیان سرمایه گذار این موضوع اهمیت ویژه‌ای داشته باشد که با ثبت شرکت در ترکیه به شما اقامت یکساله اعطا می‌شود و بعد از پنج سال تمدید کردن این اقامت، به شما اقامت دائم اعطا می‌شود.

یکی از مزایای مهم سرمایه گذاری در ترکیه در مقایسه با سایر بازارهای منطقه، این است که انجام امور تجاری و بازرگانی بدون محدودیت برای افراد حقیقی و حقوقی ایرانی وجود دارد. چنین محدودیتی گاهی در برخی کشورهای منطقه مثل تاجیکستان، گرجستان، گاهی عراق و افعانستان به چشم می‌خورد.

نکته بسیار مهم این است که کار و سرمایه گذاری در بستری که زمینه رشد و کسب موفقیت‌های بین الملی وجود دارد، برای هر ایرانی دارای سرمایه مناسب بسیار جذاب و کارساز خواهد بود.

مالیات در کشور ترکیه نسبت به کشور های اروپایی و آمریکایی بسیار کمتر است، به هر حال صفر نیست اما در مقا مقایسه خیلی با مالیات سنگین اروپایی و آمریکای شمالی فاصله دارد. کم بودن هزینه‌های ابتدای کار البته در تمام شهرها و همه شرایط کاری صدق نمی‌کند اما در کل این هم یکی از مزایای سرمایه گذاری در کشور ترکیه است.

وجود تسهیلات ویژه برای شرکت‌های خارجی در ترکیه و این که نسبت به کشورهای دیگر اروپایی هزینه‌های کمتری برای زندگی می‌پردازید از دیگر مزایای سرمایه گذاری در ترکیه است.

با این سرمایه گذاری اقامت یک ساله ترکیه به دست می‌آورید و بعد از ۵ سال اقامت دائم را خواهید داشت. شما پس از ثبت شرکت می‌توانید حساب بانکی داشته باشید و Credit Card و Debit Card دریافت کنید که به صورت بین المللی به بانک‌های مهم جهانی منتصل خواهید شد. از طرفی فراموش نکنید که شما در کشوری سرمایه گذاری کردید که فاصله چندانی با ایران ندارد!

اخذ اقامت ترکیه از طریق ثبت شرکت H2

نکته بسیار مهم این است که مطمئن باشید طبق شرایطی خاص و کاملا قانونی، برای ثبت شرکت، داشتن اقامت بلند مدت ترکیه لازم نیست. این بدین معنا است که شما می‌توانید در خارج از ترکیه زندگی کنید ولی در ترکیه شرکتی داشته باشید که دایر بوده و در حال فعالیت است.

یک فرد تبعه خارجی بعد از طی تمام مراحل و رسمی شرکت می‌تواند نسبت به اخذ اجازه کار در ترکیه برای خود اقدامات لازم را انجام دهد و به دنبال آن برای خود بیمه رد کند.

لحاظ شدن بیمه از این نظر حایز اهمیت است که شما می‌توانید بعد از طی شدن ۵ سال نسبت به اقامت دایم ترکیه و بعد از آن، اخذ شهروندی ترکیه اقدام کنید.

اگر به همراه ثبت برند قصد دارید نسبت به اقامت این کشور نیز اقدام کنید، سرمایه شما باید حداقل ۱۰۰۰۰۰ هزار لیر ترکیه باشد. البته این رقم هر سال با توجه به قوانین تازه کمی تغییر می‌کند.

اجازه اقامت کوتاه مدت برای افراد خارجی 

اداره مهاجرت ترکیه تقریبا 15 حالت متفاوت و قانونی را برای کسب مجوز اقامت کوتاه مدت برای افراد خارجی در نظر گرفته است. ممکن است تبعه خارجی برای انجام امور تحقیقاتی وارد خاک ترکیه شده باشد.

اتباع خارجی که قصد تاسیس یک کارخانه با کسب و کار تازه دارند، می‌‌توانند با دریافت مجوز برای بررسی شرایط به صورت کوتاه مدت در خاک ترکیه حضور داشته باشند. گاهی یک تبعه خارجی قصد شرکت در یک دوره آموزشی ضمن خدمت دارد و اگر درخواست او مورد قبول باشد، حق حضور موقت در خاک ترکیه را خواهد داشت.

تبعه خارجی که برای درمان وارد ترکیه شده است، با گزارش دقیق پزشک می‌تواند تا مرز بهبودی کامل در خاک ترکیه بماند. البته این به شرطی است که بیماری وی، عفونی، ناشناخته و خطرناک نباشد و برای عموم مردم ترکیه خطر سرایت نداشته باشد.

ممکن است یک تبعه خارجی برای حضور در یک مجتمع قضایی و یا یک دادگاه وارد ترکیه شده باشد.

گروه مشاورین ارکیده به شما هموطن گرامی برای قدم زدن در یک مسیر قانونی و شفاف کمک می‌کند.

اجازه اقامت طولانی مدت برای افراد خارجی 

معمولا اگر شرایط کلی زیر فراهم باشد، تبعه خارجی می‌تواند درخواست اقامت طولانی مدت داشته باشد:

اگر حداقل هشت (8) سال متوالی و پیوسته در ترکیه اقامت داشته باشد. غیبت‌های کوتاه مدت مجاز است، اما در هر دوره زمانی غیبت بیش از شش (6) ماه در طی یک سال و یا در کل بیشتر، حق درخواست اقامت طولانی مدت را سلب می‌کند. خودکفایی مالی داشته و در سه سال گذشته هیچ پشتیبانی مالی از دولت ترکیه دریافت نکرده باشد. بیمه درمانی معتبر خصوصی داشته باشد. هیچ سابقه کیفری یا هرگونه سابقه و یا حادثه‌ای که تهدیدی برای مردم ایجاد کند نداشته باشد و یا مشکلی برای امنیت عمومی ایجاد نکرده باشد. هزینه ثبت شرکت در ترکیه 

بدون شک یکی از راه‌های تمدید اقامت در ترکیه ثبت شرکت در کشور ترکیه است اما مراحل قانونی آن باید به طور صحیح و شفاف طی شود.

بهتر است قبل از اقدام به این کار، با انواع شرکت‌ها در ترکیه آشنا شوید و بررسی کنید که چه نوع شرکتی برای شرایط کسب و کار و ایده تجاری شما مناسب تر است.

با مراجعه به اداره مالیات ترکیه مراحل نسبتا متعدد ثبت شرکت در این کشور کلید خورده و آغاز می‌شود.

به صورت ماهیانه 300 لیر برای فردی تحت عنوان محاسبه‌چی باید کنار بگذارید. اگر برای شرکت خود مجوز کار هم گرفته باشید طبیعتا مبلغی در حدود 1000 لیر به صورت ماهیانه هزینه خواهید کرد. هزینه دفاتر مجازی یا همان اشتراکی نیز از مبلغ حدودی 250 لیر آغاز می‌شود. (ماهیانه)

هزینه ثبت برند در ترکیه 

یکی از شرایط ثبت برند در کشور ترکیه این است که در ابتدا برند مورد نظرتان را در کشور خود ثبت کرده باشید و پس از این مرحله مهم است که می توانید برند خود را در کشور ترکیه نیز ثبت کنید (یعنی همان روش ثبت برند بین المللی).

موسسات تجاری یا صنعتی، افراد حقیقی و حقوقی مقیم که در قلمرو کشور ترکیه باشند و همچنین افرادی که دارای حقوقی از نظر کنفواسیون پاریس یا موافقنامه تاسیس سازمان تجارت جهانی باشند می توانند برای ثبت و حفاظت از علائم تجاری خود در این کشور اقدام کنند.

ثبت شرکت در مناطق آزاد ترکیه 

شرکت‌های خارجی از سهم پائینی در خصوص مشارکت در این مناطق برخوردار هستند و این شرکت‌ها اغلب در فعالیت خریدوفروش فعال هستند تا تولید که از اهداف مهم تأسیس مناطق آزاد در ترکیه بوده است. در خصوص ترکیب تجارت، همواره میزان صادرات نسبت به واردات در این مناطق بیشتر بوده است.

از سال 2011 به بعد مناطق آزاد ترکیه در مسیر مناسبی برای دستیابی به هدف توسعه صادرات قرارگرفته‌اند. باوجوداینکه ایجاد اشتغال از اهداف اصلی تأسیس مناطق آزاد در ترکیه نبوده است، بااین‌حال روند ایجاد اشتغال در این مناطق همواره صعودی بوده است.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۸۱۹۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طعنه هاشمی‌طبا به رئیسی و کابینه‌اش: فکر می‌کنند روز عروسی‌شان است؛ برای یکدیگر نوشابه باز می‌کنند

مصطفی هاشمی طبا در روزنامه شرق نوشت: مگر نه اینکه باید با حسن ظن با آدم‌ها روبه‌رو شد و مگر اصل بر برائت نیست؟ مگر می‌شود مردم آدم‌هایی را انتخاب کنند که خوب نباشند و مراکز نظارتی آدم‌هایی را تأیید کنند که خوب نباشند؟

با تأیید اصل خوبی آدم‌ها فقط می‌خواهیم ببینیم این وعده‌ها چه سرانجامی یافته است.

طعنه هاشمی طبا به مدافعان دولت رئیسی: در دولت روحانی، نگران سفره مردم بودید، اما در دولت جدید از پوشیدن لنگ و دمپایی و روزه گرفتن حرف می‌زنید.

۱- ساخت چهار میلیون مسکن در چهار سال

۲- ایجاد سالانه یک میلیون شغل

۳- اصلاح نظام بانکی کشور

۴- تک‌رقمی‌شدن تورم

۵- توجه به معیشت و حقوق پزشکان و پرستاران

۶- اجرای خصوصی‌سازی واقعی

۷- استفاده از ۷۰ درصد ظرفیت خالی اقتصاد کشور

۸- مداخله‌نکردن دولت در بازارها

۹- حل مشکل حاشیه‌نشینان

۱۰- نظارت دقیق در زنجیره تأمین، تولید و توزیع کالا

۱۱- جذابیت‌زدایی از سرمایه‌گذاری در حوزه‌های غیرمولد

۱۲- جلوگیری از هدایت سرمایه‌ها به سمت بازار ارز، طلا و زمین

۱۳- اصلاح چندنرخی‌بودن ارز

۱۴- تولید نهاده‌های دامی مورد نیاز در داخل کشور

۱۵- قطع وابستگی سفره مردم به خارج

۱۶- وعده‌های وزیر ارتباطات و فناوری (۶ مورد)

۱۷- وعده‌های وزیر امور اقتصادی و دارایی (۵ مورد)

۱۸- وعده‌های وزیر امور خارجه (۲ مورد)

۱۹- وعده‌های دیگر وزرا چند ده مورد

البته فهرست وعده‌ها بسیار است و در نگاه اول هم می‌توان آن‌هایی را که کلی گفته شده، غربال کرد؛ ولی برخی وعده‌ها آن‌قدر با استحکام لفظ و عدد دقیق گفته می‌شود که جای تردید باقی نمی‌گذارد. فقط از این تعجب می‌کنم که ظرفیت دهان ما تا چه اندازه بزرگ است که این‌همه امر مهم و با حجم وسیع در آن جای می‌گیرد.

اینکه می‌گویند آیا می‌توان ظرفی پیدا کرد که هرچه در آن بریزیم، پر نشود، ظاهرا مصداق آن دهان ماست؛ مثلا دبیر مناطق آزاد چندی پیش گفتند که اماراتی‌ها صد میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در کیش می‌کنند و چینی‌ها رقم بسیار بیشتر (البته عدد را هم گفتند) حال در ۱۴۰۳/۰۲/۰۹ مراسمی از بسته‌های امکان سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد بهره‌برداری کردند. این کار مثل آن است که انسان نیازهای زندگی را ردیف کند و بگوید چه کسی حاضر است این کارها را برای من انجام دهد.

این کار ایشان یعنی تکذیب همه سرمایه‌گذاری‌هایی که قبلا گفته بودند، به‌علاوه سرمایه‌گذار خود باید بداند چه کاری می‌خواهد بکند و نه آنکه بسته طرح به او بدهیم و بگوییم تشریف بیاورید و با مراسم رسمی و پرده‌برداری این بسته‌های نه‌چندان مورد علاقه سرمایه‌گذاران را رونمایی کنیم. مگر نمی‌شود بدون پرده‌برداری آن‌ها را منتشر کرد. ظاهرا اصل بر پرده‌برداری است و نه عمل.

یا جناب وزیر صمت در شهریورماه در حضور مقام محترم ریاست‌جمهوری گفتند صد هزار اتومبیل برقی در راستای کاهش آلودگی هوا تا پایان سال ۱۴۰۲ تولید و به مردم عرضه می‌شود. صرف‌نظر از اینکه با ۱۵ میلیون اتومبیل موجود درون بدسوز و سالی یک میلیون تولید اتومبیل درون بدسوز داخلی این وعده کمکی به تلطیف هوا نمی‌کند؛ ولی به هر حال بازشدن پای اتومبیل برقی به کشور خوب است؛ ولی آن صد هزار اتومبیل برقی کجاست؟

البته ما و مردم به شنیدن این وعده‌های بی‌انت‌ها عادت کرده‌ایم و مردم هم باور ندارند که بتوان این‌همه کار انجام داد؛ ولی از نظر روان‌شناختی مردم دوست دارند وعده‌های شیرین بشنوند و به‌همین‌دلیل رأی آن‌ها به هرکسی که بیشتر وعده کلان و شیرین بدهد، تعلق می‌گیرد. جالب است که نه رئیس‌جمهور، نه معاون اول و نه هیچ‌کدام از وزرا توجهی به آینده کشور از لحاظ زیست‌محیطی و زوال کشور از لحاظ زیربناهای تولیدی نکرده‌اند و این می‌رساند که اگر چند درصد به وعده‌های خود اعتقاد داشتند، در این مورد کلا خود را عاجز می‌بینند و عدد صفر را در مقابل این کار گذاشته‌اند.

از طرفی پیچیدگی مسائل کشور به حدی رسیده است که ادعا برای حل آن جرئت بسیار می‌خواهد و ناگفته پیداست که این جرئت نمی‌تواند بر حسب تعقل باشد. متأسفانه تعریف مسائل و مشکلات کشور هم از سوی خوبان مشاغل و حکمرانی و هم از سوی منتقدان به‌درستی انجام نمی‌شود و حسب فریادهای روز اظهار نظر می‌کنند.

چه خوب است که مسئولان کلاه‌شان را قاضی کنند که واقعا قادر به چه کاری هستند و مردم هم کلاه‌شان را قاضی کنند که بدانند چه چیز دارند و چه چیز می‌توانند داشته باشند. مسئولان جهاد تبیین را در شیرین نشان‌دادن حوادث یافته‌اند و نه بیان واقعیت‌های روز کشور که مردم به آن‌ها آگاه شوند.

بحمدالله اینک کشور در دست خوبان افتاده است و ناخوبان پاک‌سازی شده‌اند و به کناری رفته‌اند. خوبان هم فکر می‌کنند روز عروسی‌شان است و برای یکدیگر نوشابه باز می‌کنند؛ هرچند خودشان در ضمیرشان اعتراف دارند کاری نمی‌توانند انجام دهند، چه رسد به کارهای پیچیده زمین‌مانده که کارستان است و البته هرازچندگاه همین خوبان به این نتیجه می‌رسند که فقط خودشان خوب هستند و دیگر همفکران را طرد می‌کنند.

به نظر می‌رسد گروهی به این باور رسیده‌اند که اینک «عروسی خوبان» است؛ همان خوبانی که وعده‌های‌شان صرفا وعده است و اگر وعده نبود که به آن نمی‌گفتند «وعده». اگر خیلی فکر می‌کنند که روز عروسی‌شان است، به گفته سعدی روی آورند که فرمود: «محال است که هنرمندان بمیرند و بی‌هنران جای ایشان بگیرند»؛ ولی آنان «یعلمون ظاهر الحیوه الدنیا» هستند؛ درحالی‌که گفته سعدی در تاریخ اثبات شده است؛ پس خوبان بدانند از زمره «و هم عن الاخره هم غافلون» نباشند. مغرور به امروز، «روز عروسی» نباشند.

ما هیچ‌کدام ابرمرد و قهرمان بی‌انت‌ها نیستیم. اگر همان امت وسط باشیم و منصف، کارمان بیشتر پیش می‌رود. خوبان اندکی تواضع کنند و تجربه سه سال گذشته را مرور کنند و صادقانه بر خود ملاحظه کنند که کدام کار را می‌توانند انجام دهند و بگویند. بیش‌ازاین از آن‌ها توقع نداریم.

دیگر خبرها

  • چرا ترک‌ها علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در کیش شدند؟
  • ارائه خدمات به بیش از ۱۶۰۰ سرمایه‌گذار و فعال اقتصادی
  • طعنه هاشمی‌طبا به رئیسی و کابینه‌اش: فکر می‌کنند روز عروسی‌شان است؛ برای یکدیگر نوشابه باز می‌کنند
  • نرخ جدید عوارض آزادراه‌های کشور اعلام شد +جدول
  • طعنه سنگین هاشمی‌طبا به دولت رئیسی
  • نرخ جدید عوارض آزادراه‌ های کشور
  • نرخ جدید عوارض آزادراه‌های کشور
  • مانور لاکچری قالیباف در هتل بزرگ تهران /پشت پرده مهمانی مجلل برای منتخبان مجلس دوازدهم / هزینه یک شب اقامت در گراند هتل چند؟
  • تغییر نام استقلال کِی و طی چه مراحلی انجام می‌شود؟
  • اعلام آمادگی شرکت راه‌آهن جهت حمل بار ترانزیتی افغانستان به ترکیه